Duurzame kleding
 
DE POINTS MADE ACADEMY START BIJ VOLDOENDE DEELNEMERS!

De Points Made Academy kan van start gaan bij voldoende deelnemers.   Ben jij degene met een passie voor sustainable fashion, schroom dan niet, meld je aan.
We hebben ons atelier heringericht om aan de richtlijnen te voldoen van het RIVM i.v.m. het covid-19 virus.
Alle werkplekken hebben minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en er is genoeg ruimte om te mouleren aan de paspoppen. Kortom, wij zijn er klaar voor!

 

WAT IS DE POINTS MADE ACADEMY?

De Points Made Academy is een één jarig traject dat in twee delen is opgesplitst. De Points Made Academy is geheel gericht op mode ontwerpers die al een start hebben gemaakt met hun collectie(s) en onderneming.

In het eerste deel zijn er lessen in ons atelier en op locatie en het tweede deel bestaat uit een coaching traject. Het eerste deel duurt in totaal 4 maanden en deelnemers volgen 2 dagen in de week les bij ons in het atelier.
- 1 dag is gericht op verschillende (naai) technieken. - 1 dag is opgedeeld in ondernemerschap en aanvullende technische en visuele ondersteuning.

Het tweede deel is een coaching deel. Dit houd in dat de deelnemers terecht kunnen bij de docenten van Points Made voor advies en feedback voor een periode van 4 maanden.
Het blijkt dat beginnende ontwerpers vaak nog een frisse blik en kritische feedback nodig hebben om de juiste richting op te blijven gaan.
Door de docenten beschikbaar te stellen kan een deelnemer altijd nog met iemand in contact komen voor feedback, inspiratie, motivatie en aanvullende technische en visuele ondersteuning. De docenten zijn via e-mail en telefoon bereikbaar maar ook fysieke contactmomenten kunnen gepland worden.

KOSTEN

De deelnamekosten voor de Points Made Academy zijn € 2.500,- per deelnemer.

Materiaalkosten zijn geheel voor de deelnemers en zijn voor het hele jaar geschat op € 800,- Deze kosten kunnen oplopen en verschillen per deelnemer aan de hand van hun ideeën voor de collectie(s) en onderneming.PLANNING

De lessen worden op de maandag en dinsdag gegeven in ons atelier in Almere. De lesdagen beginnen om 10:00 en eindigen om 16:00.


DEELNEMERS

Je kan deelnemen aan de Points Made Academy als je al begonnen bent met je eigen collectie(s) en onderneming. Dit is de enige criteria. Wij zijn geen school en geven juist aanvulling aan startende mode ontwerpers. Na een kennismakingsgesprek word er gekeken of er de juiste aansluiting is.

Er kunnen maximaal 5 deelnemers aankomend jaar meedoen. De deelnemers zitten dus in een “klas” van 5 deelnemers. We hebben helaas onze deelnemers aantal moeten halveren vanwege het covid-19 virus. Op deze manier is er voldoende aandacht voor iedereen en kunnen wij op een veilige manier les geven aan de hand van de regels van het RIVM i.v.m. het covid-19 virus.

 


Praktische informatie:

Kennismakingsgesprekken worden gehouden zodra er een aanmelding is.


Schrijf je in door het onderstaande formulier in te vullen en wij nemen z.s.m. contact met je op voor een kennismakingsgesprek.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn